Ga naar Content

LIVE EXTRA NH Sport: FC Volendam - NAC en Jong PSV - Telstar

Voor de gelegenheid rolt de bal in de eerste divisie ook weer een keer op maandagavond. Dat betekent dat je gebakken zit bij NH Radio, want wij voorzien de wedstrijden FC Volendam - NAC Breda en Jong PSV - Telstar van integraal live-commentaar. De extra uitzending van NH Sport begint al om 18.00 uur.

Het stadion van FC Volendam voorafgaand aan de wedstrijd - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

FC Volendam - NAC Breda

In Volendam trapt de nummer twee van de eerste divisie af tegen NAC Breda. Het is stuivertje wisselen bovenin de competitie. Bij winst gaat de ploeg van trainer Wim Jonk weer over koploper Excelsior, dat vrijdag met 3-0 van VVV won, heen. Bij de bezoekers wil het dit seizoen nog niet echt vlotten. Met slechts twaalf punten uit tien wedstrijden staan de Bredanaars  op een teleurstellende veertiende plaats.

Aan de laatste ontmoeting met NAC houdt Volendam geen fijn gevoel over. Afgelopen seizoen ging Het Andere Oranje in de play-offs op bezoek in het Rat Verlegh Stadion en verloor kansloos met 4-1. De verhoudingen in deze wedstrijd liggen ongetwijfeld anders.

Lees ook

Volendam is ongeschonden uit de Vissersderby tegen Telstar (5-1 winst) gekomen. De ziekenboeg stroomt langzamerhand ook weer meer leeg. Lequincio Zeefuik trainde de afgelopen dagen weer volledig mee en zit mogelijk bij de wedstrijdselectie. Voorafgaand aan de wedstrijd neemt het publiek officieel afscheid van oud-spelers Jari Vlak en Nick Doodeman. Het commentaar vanaf De Dijk is van Erik-Jan Brinkman.

Jong PSV - Telstar

Bij Telstar leek alles op de rails te zijn. Met drie keer een 1-0 overwinning op rij hadden de Velsenaren de weg omhoog ingeslagen. Totdat afgelopen vrijdag een dodelijk effectief FC Volendam korte metten maakte met De Witte Leeuwen (5-1). Volgens trainer Andries Jonker is de uitwedstrijd tegen Jong PSV het ideale moment om de bittere nasmaak weg te spoelen. 

Lees ook

"De beloftenploegen in de eerste divisie bezorgen ons nog wel eens problemen", zegt Jonker vooruitkijkend naar de wedstrijd op De Herdgang in Eindhoven. De oefenmeester voorspelt een vechtpartij tegen de beloftenploeg. Telstar bezet momenteel de zestiende plaats in de eerste divisie en staat daarmee een plaats hoger dan Jong PSV. 

Het enige dat Jonker over de opstelling los wil laten, is dat Trevor Doorbusch door de blessures van Ronald Koeman junior en Abdel El Ouazzane weer zal keepen tegen Jong PSV. De wedstrijd in Eindhoven begint tegelijkertijd met FC Volendam - NAC Breda. De commentator ter plaatse is Frank van der Meijden.

NH Sport is er vanavond een uur eerder dan gebruikelijk. De uitzending duurt van 18.00 tot 22.00 uur. Je presentator is Stef Swagers.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]