Ga naar Content

Bekijk hier de compilatie van de Amsterdam Marathon

Tienduizenden hardlopers deden vandaag mee aan de Amsterdam Marathon. De eerste hardlopers zijn om 9.00 uur vanuit het Olympisch Stadion van start gegaan. AT5 en NH Nieuws maakten een compilatie van het sportevenement.

Dit jaar werd de Amsterdam Marathon door de Ethiopiër Tamirat Tola gewonnen. Met een tijd van 02.03.38 behaalde hij een nieuw parcoursrecord. Van de vrouwen kwam de Keniaanse Angela Tanui als eerste over de finish. Zij behaalde een tijd van 2.17.57.

De Nederlandse titels gingen naar Khalid Choukoud en Ruth van der Meijden. De 35-jarige atleet uit Fez kwam na 2.10.25 over de streep. Van der Meijden kan 2.29.55 op haar medaille laten bijschrijven.

Amsterdam Marathon repo Floris - NH Nieuws

Tijdens het sportevenement stonden veel mensen langs de kant. Uit interesse, of speciaal om iemand aan te moedigen. Zo waren er kinderen met een spandoek die een van hun ouders aanmoedigden. "Jansie is mijn mama", vertelt een van de jeugdige aanwezigen. "Ze had een groen shirt aan." Ook stonden er partners van lopers langs de lijn om hun geliefde wat moed in te spreken. "Ik ga vandaag alleen maar supporten", vertelt een van hen. "Dat doe ik altijd. Ik ben haar trouwste fan."

Verder stonden er buurtbewoners vanaf hun balkon de lopers aan te moedigen. Twee van hen waren niet op de hoogte van het sportevenement, maar vonden het wel fijn om op deze manier front row seats te hebben. "Ik ben niet jaloers dat ik niet mee kan doen", vertelt een van hen. "De renners zien er niet uit alsof ze het naar hun zin hebben." Wel wordt er enthousiast geklapt voor de hardlopers die voorbij komen. "En dan moet je dat misschien nog 10 uur volhouden."

Amsterdam Marathon repo Frederieke - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]