Ga naar Content

Tanui snelt naar overwinning bij Amsterdam Marathon; Ummels moet titel aan Van der Meijden laten

Angela Tanui heeft de Amsterdam Marathon bij de vrouwen op haar naam geschreven. De Keniaanse won in een nieuwe parcoursrecord: 2.17,57. In de strijd om het nationaal kampioenschap moest Bo Ummels uit Heiloo de titel aan Ruth van der Meijden laten. 

Bo Ummels neemt genoegen met zilver: "Geen schande om van Van der Meijden te verliezen" - NH Nieuws

De 29-jarige Tanui bereikte solo het Olympisch Stadion. Met haar internationale toptijd was ze zo'n anderhalve minuut sneller dan Degitu Azimeraw in 2019.

In de strijd om het Nederlands kampioenschap lukte het Ummels niet haar titel uit 2019 te prolongeren. Na driekwart wedstrijd moest de inwoonster van Heiloo haar concurrente Van der Meijden laten gaan. Ummels moest uiteindelijk genoegen nemen met het zilver, maar finishte wel met een een nieuwe persoonlijk record in een tijd van 2.31.51. Het verschil tussen Ummels en Van der Meijden was uiteindelijk een kleine twee minuten.  

Bekijk bovenaan dit bericht het interview met Bo Ummels na afloop van de marathon

Angela Tanui na winst Amsterdam Marathon: "Bedankt Amsterdam!" - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]