Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Wielerbaan Velodrome vernieuwd: "Geen splinters meer als je valt"

16 oktober 2021, 13.00 uur · Aangepast 16 oktober 2021, 15.09 uur · Door Frederieke Weel

Wielerbaan Velodrome in Amsterdam Sloten is na een verbouwing weer geopend. De houten baan voldeed niet meer aan de eisen van de Internationale Wielerbond en moest daarom vervangen worden. De baan is nu weer helemaal up-to-date door een nieuwe boarding, tijdwaarneming en belijning. "We zetten Amsterdam als wielerstad weer op de kaart."

Sinds 1972 worden in het Velodrome wedstrijden en trainingen gehouden, waaronder zesdaagsen en NK's. Veel profs hebben hier hun eerste rondjes gemaakt.

Wielrenner Loe van Belle, renner van de Jumbo Visma-ploeg en tweevoudig Europees Kampioen, is blij met de nieuwe baan. "Het ziet er een stuk frisser uit, een stuk mooier en moderner en dat zal internationale organisatoren enthousiast maken om hier toernooien te organiseren. Hopelijk zullen nieuwe jongens daardoor ook beginnen."

Foto: Snapshot Video 223967 (00:35)

Hergebruikt

De oude houten vloer is niet bij het grofvuil gezet, maar is voor een groot gedeelte hergebruikt. Mensen konden zich intekenen om het hout te gebruiken voor eigen bouw- of interieurprojecten en er zijn ongeveer vijfhonderd  herinneringsplankjes gemaakt. De opbrengst hiervan ging naar het Jeugdfonds Sport. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]