Ga naar Content

Bewoners en ondernemers stemmen voor definitief autovrije Haarlemmerdijk en -straat

De Haarlemmerstraat en -dijk moeten definitief autovrij worden. Althans, dat vindt het overgrote deel van de bewoners en ondernemers dat een enquête van stadsdeel Centrum heeft ingevuld. Voor de verbodsbordjes definitief worden neergezet, worden ze echter tijdelijk weggehaald.

Foto:

De straten werden eerder tijdelijk afgesloten voor auto's en scooters om de anderhalve meterregel te kunnen handhaven. De tijdelijke situatie beviel echter zo goed, dat het stadsdeelbestuur de sluiting voor auto's en scooters definitief wil maken.

Uit een enquête blijkt dat een groot deel van de bewoners en ondernemers het daar mee eens is. Van de 135 bewoners van de Haarlemmerdijk en -straat stemde 77 procent voor, bij de ondernemers was dat 60 procent. Ook onder de respondenten uit de buurt van de Haarlemmerdijk bleek het merendeel voor een definitieve sluiting. In totaal reageerden 792 personen op de enquête.

Voor het zover is, gaat de straat echter (tijdelijk) weer open voor verkeer. Dat komt omdat eerst de coronamaatregel wordt afgeschaft. "Dat is destijds zo afgesproken en daar houden we ons aan", aldus een voorlichter van Stadsdeel Centrum. Over het plan moet nog advies worden ingewonnen voordat het definitief kan worden gemaakt. Volgens de woordvoerder kan dat al op korte termijn gebeuren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]