Sport

NL
V

Landstitel honkballers Pirates ver weg na derde opeenvolgende nederlaag

14 oktober 2021, 23.00 uur · Aangepast 15 oktober 2021, 15.53 uur · Door Edward Dekker

Het zicht op prolongatie van de landstitel wordt voor Amsterdam Pirates almaar troebeler. Vanavond verloor de ploeg van Michael Duursma ook de vijfde wedstrijd in de Holland Series. In Rotterdam bleek Neptunus met 6-5 net te sterk. 

Mick Vos (r) van Amsterdam Pirates - Orange Pictures

De aartsrivalen ontliepen elkaar niet veel, waardoor de wedstrijd tot het einde toe spannend bleef. In de negende inning keek Amsterdam weliswaar tegen een 6-4 achterstand aan, maar liepen alle honken vol bij nul uit. Neptunus kreeg nog wel een punt om de oren, maar closer Kevin Kelly gooide de wedstrijd in het slot.

Sicnarf Loopstok noteerde aan slag de eerste nul. Vervolgens sneuvelde Kalian Sams op het tweede honk door een velderskeus en was Mick Vos de laatste man die uit ging. Daarmee ontsnapten de Rotterdammers uit de netelige situatie en trokken het duel over de streep.

Door de derde verliespartij op rij kijkt Pirates in de Holland Series tegen een 3-2 achterstand in wedstrijden aan. Alleen als Pirates komend weekend twee keer wint, wordt de ploeg opnieuw landskampioen.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]