Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Geen centrale intocht, maar de Sint gaat alle Hilversumse wijken langs

14 oktober 2021, 15.22 uur · Door Daan Visser

Sinterklaas komt volgende maand weer naar Hilversum, maar moet het wel doen zonder een grote sinterklaasintocht. Dat meldt de gemeente. Toch gaat de Sint geen enkel Hilversums huisje voorbij: de goedheiligman gaat alle wijken langs. 

Erik Bro at Dutch Wikipedia / CC BY-SA

Er is gekozen om geen centrale intocht te houden om te voorkomen dat er coronarichtlijnen overtreden worden. In de drie weken tot 5 december organiseren de buurten hun eigen Sinterklaasfeest en gaat de Sint die vanuit zijn slaapplaats in Museum Hilversum allemaal langs.

Dit moet zorgen voor een boost van de lokale economie en in de samenwerking tussen de plaatselijke partners, zegt de gemeente. Maar vooral moet het ervoor zorgen dat meer kinderen de goedheiligman kunnen zien. Voor diegene die een mooie tekening voor de Sint hebben gemaakt: zijn brievenbussen staan bij zijn slaapkamer en zijn wasserij aan de Hilvertsweg.

Meer activiteiten

Naast de wijkbezoeken worden er andere activiteiten georganiseerd. Zo is er een 'drive-thru' op Landgoed Zonnestraal. Bezoekers kunnen op de fiets of in de auto worden getrakteerd op een show van dans- en cadeautjespieten om daarna de Sint te ontmoeten. 

Verder komt er een Sint-speurtocht, een Sinterklaasweekend in de bioscoop en een concert van een Beiaardpiet. De Sint krijgt dit jaar steun van zijn roetveegpieten. Eind oktober wordt het hele programma bekendgemaakt op livehilversum.nl

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]