Ga naar Content

Domper voor Ronald Koeman jr; keeper Telstar wekenlang in de lappenmand

Net nu Ronald Koeman junior zijn plek onder de lat bij Telstar heeft veroverd, moet hij die voor langere tijd afstaan. De doelman heeft een blessure opgelopen, waardoor hij naar verwachting zes tot acht weken is uitgeschakeld. 

Ronald Koeman jr - Foto: Pro Shots/Kay in 't Veen

Op basis van de afsluitende training vanochtend voor het duel tegen FC Volendam krijgt Abdel el Ouazzane de kans. De 23-jarige Amsterdammer speelde slechts één keer eerder voor Telstar: op 22 december 2019 verving hij in de 50e minuut doelman Sven van der Maaten. "Koeman is er morgen niet bij. Wie er wel gaat keepen zie je morgen", was het commentaar van trainer Andries Jonker na de laatste training.

Trainer Andries Jonker wilde om privacyredenen niet ingaan op de aard van de blessure bij Koeman junior. Of El Ouazzane inderdaad de voorkeur krijgt boven Trevor Doornbusch liet Jonker eveneens in het midden. Doornbusch begon het seizoen als eerste doelman, maar raakte die positie na een aantal mindere optredens kwijt.

Trainer Andries Jonker over Ronald Koeman jr: "Hij gaat niet spelen" - NH Nieuws

Tom Overtoom

Telstar-middenvelder Tom Overtoom speelde twee seizoenen bij FC Volendam (2013 - 2015). "Ik ken nog wel wat jongens die daar spelen. Mühren, Deul, Mirani en Van Mieghem bijvoorbeeld. Dan is het wel een speciale wedstrijd. Het zijn twee ploegen die willen voetballen dus ik verwacht een mooie wedstrijd", aldus de geboren Amsterdammer.

Tom Overtoom over de wedstrijd tegen FC Volendam - NH Nieuws

Telstar moet het dus sowieso stellen zonder keeper Koeman. Delvechio Blackson verliet met een pijnlijke enkel de training voortijdig. Na een slechte start heeft Telstar de smaak te pakken. De mannen van Andries Jonker wonnen de laatste drie wedstrijden met 1-0. "Natuurlijk is de sfeer goed, maar die was ook goed toen wij onderaan stonden. Dat is het mooie aan Telstar", aldus Jonker. 

"Natuurlijk is de sfeer goed, maar die was ook goed toen wij onderaan stonden. Dat is het mooie aan Telstar"

telstar-trainer andries jonker

Andries Jonker: "FC Volendam moet heel goed opletten" - NH Nieuws

Telstar - FC Volendam begint morgenavond om 20.00 uur en is rechtstreeks te volgen op NH Radio. 

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]