Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Volksicoon Country Wilma verruilt microfoon voor penseel: "Het is zo heerlijk rustig"

16 oktober 2021, 10.00 uur · Aangepast 16 oktober 2021, 13.24 uur · Door Tom Jurriaans

Zingen doet ze al een tijdje niet meer: Country Wilma heeft haar cowboyhoed aan de wilgen gehangen en ingeruild voor verf en kwasten. Ze mocht deze week maar liefst zeventig kaarsjes uitblazen, maar hoe gaat het nu eigenlijk met de Dolly Parton van Noord-Holland? NH Nieuws zocht haar op.

NH Nieuws / Tom Jurriaans

Geconcentreerd is Wilma Roos in haar Alkmaarse keuken bezig met het schilderen van een naaktkat. Aan de hand van een foto probeert de geboren Schagense het beestje zo goed mogelijk op het doek te vereeuwigen.

"Ik ben begonnen met een hondje en dat werd ontzettend mooi. De mensen waren enthousiast, want zo hebben ze toch nog een aandenken aan hun overleden huisdier. Dit is inmiddels al de derde overleden kat waar ik aan werk."

Toppers

Het zingen mist ze geen moment. "Tijdens het schilderen heb ik niet eens muziek aanstaan. Het is heerlijk rustig." Eigenlijk was het optreden in 2017 met de Toppers in de Amsterdam Arena een mooie afsluiting van haar carrière.

"Dat was erg leuk dat die jongens mij dat gunden", vertelt Wilma enthousiast. "Je staat voor meer dan 70.000 man; mooier wordt het niet. Die beelden draai ik ook op mijn uitvaart."

En dat Wilma het zingen nog niet verleerd is, zie je in onderstaande video (tekst loopt door) 

Country Wilma blaast 70 kaarsjes uit - NH Nieuws

Het idee om te stoppen met zingen speelde al wat langer, maar in april vorig jaar hakte Wilma Roos de knoop door. Net voordat het coronavirus in heel Nederland om zich heen greep.

"Tijdens carnaval werd ik door de carnavalsvereniging uit Erp gebeld of ik wilde zingen. Het ging uiteindelijk niet door, omdat ze me te duur vonden. Later bleek Erp het zwaarst getroffen dorp waar heel wat mensen zijn overleden. Het was een teken aan de wand dat ik moest stoppen. Je kunt het noodlot ook tarten", zegt de voormalig zangeres.

Ziekenhuis

Het schilderen doet Wilma vooral voor de lol. "Ik hoef er niks aan te verdienen; als ik maar een beetje uit de kosten kom. Ik geef het ook weg aan de Wensambulance en onlangs aan het ziekenhuis in Alkmaar. Ik vind dat ze zo goed werk hebben verricht dat ze dat wel verdienen. En ik ben ook wel trots dat ik daar hang, maar ik hoop vooral dat ze het leuk vinden."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]