Sport

NL
V

Bondscoach Jong Oranje hekelt houding van oud-AZ'er Myron Boadu

13 oktober 2021, 17.15 uur · Door Stef Swagers

Tegen Jong Wales zat Myron Boadu gisteravond negentig minuten op de bank. Bondscoach Erwin van de Looi verklaarde na afloop dat hij niet tevreden is over de inzet van de spits van AS Monaco. De geboren Amsterdammer liet te weinig zien tijdens de trainingen.

Tegen Jong Zwitserland viel Boadu in voor de geblesseerde Brobbey - Pro Shots / imago

"Boadu heeft een mooie transfer gemaakt, maar speelt weinig bij Monaco. Dat kan, een speler kan even niet de vorm hebben", vertelt Van de Looi aan de NOS. "Maar dan verwacht je dat hij wel initiatieven neemt, dat hij hard werkt. Dat wil je graag zien op het trainingsveld, maar ik vond het bij Myron te weinig."

Quote

"Status en de club waar je speelt zijn niet leidend bij onze keuzes voor de opstelling"

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi

Brian Brobbey startte vrijdag tegen Jong Zwitserland en gisteren stond Daishawn Redan in de basis. "Myron is een heel goede spits voor ons, dat heeft hij al laten zien. Maar status en de club waar je speelt zijn niet leidend bij onze keuzes voor de opstelling", zegt de bondscoach.

Op het EK Onder 21 schitterde Boadu deze zomer nog in de kwartfinale tegen Jong Frankrijk (2-1) met twee doelpunten. "Hij zal niet blij zijn dat hij niet heeft gespeeld. We waren de vorige keer al kritisch op hoe hij toen speelde. Daar was hij het mee eens. Dat is prima, maar de tweede constatering is dat je het ook moet laten zien", aldus Van de Looi.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]