Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Meer geluidsschermen moeten kabaal treinverkeer Naarden-Bussum aanpakken

13 oktober 2021, 15.38 uur · Door Sjoerd Stoop

Er komen meer geluidsschermen langs het spoor rond station Naarden-Bussum om omwonenden te beschermen tegen kabaal van het treinverkeer. Dat meldt de gemeente. De schermen moeten over ongeveer anderhalf jaar geplaatst worden. 

ProRail

Langs een groot deel van het spoor dwars door Bussum werden tien jaar geleden al geluidsschermen geplaatst. Het spoor loopt dwars door het centrum van Bussum, op maar een paar meter van huizen. Het denderde treinverkeer zorgt er voor veel kabaal. Zelfs zoveel dat de geluidsoverlast er de normen overschreed. 

Vooral op een stuk spoor rondom station Naarden-Bussum stonden nog geen geluidsschermen. Daar zijn ze toen niet geplaatst, omdat er eerst een groot aantal sporen weggehaald moesten worden. Wachten was beter, omdat de schermen nu op 'de meest effectieve plek' geplaatst kunnen worden, zo dicht mogelijk op het spoor. 

Grote glazen schermen

De gemeente Gooise Meren werkt nu aan het plan om de schermen te gaan plaatsen en het is over ongeveer anderhalf jaar zover. Het gaat om hoge schermen van doorzichtig glas. Op plekken waar geen schermen van glas komen, komen met stenen gevulde muren bedekt met planten. 

De maatregelen moet voor de meeste huizen langs het spoor de geluidsoverlast tot onder de normen terugbrengen. Voor een aantal huizen zijn de maatregelen niet genoeg en wordt er gekeken naar extra 'geluidsdempende maatregelen'. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]