Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Medemblik-regatta verdwijnt, evenement gaat verder in Almere

13 oktober 2021, 12.31 uur · Aangepast 14 oktober 2021, 09.45 uur · Door Stef Swagers

Na 36 jaar komt er een einde aan de jaarlijkse zeilwedstrijden in Medemblik. Vanaf 2022 zal de regatta georganiseerd worden in Almere als onderdeel van de Dutch Water Week.

Nieuwe ambassadeur Marit Bouwmeester in actie op de Olympische Spelen - Pro Shots / George Deswijzen

De Medemblik-regatta raakte in 2013 de wereldbekerstatus kwijt, maar dit jaar keerde de wedstrijd terug op de kalender. Wereldkampioenen windsurfen Lilian de Geus en Kiran Badloe maakten bijvoorbeeld hun opwachting in Medemblik.

"Wij zijn Medemblik ontzettend dankbaar voor de cruciale rol die het heeft gespeeld in de ontwikkeling van onze sport. De regatta is toonaangevend en innovatief en dat willen we blijven. Daarvoor hebben wij een plan opgesteld. Een plan dat meer en stevige partners vraagt die onze ambitie willen omarmen", zegt de organisatie in een persbericht.

Marit Bouwmeester, winnares van drie olympische medailles op de laatste drie Olympische Spelen, is de nieuwe ambassadeur van de regatta.

Reactie wethouder Joset Fit van Medemblik

“De afgelopen 35 jaar heeft de Regatta in Medemblik zich ontwikkeld tot het toonaangevende evenement dat het nu is. Daar zijn wij trots op. Uiteraard zijn wij teleurgesteld dat de Regatta onze gemeente gaat verlaten. Dat is het einde van een tijdperk en zeker even slikken. Het water van Medemblik blijft echter fantastisch voor watersport in het algemeen en zeilen in het bijzonder. Het verlies van de Regatta verandert daar niets aan. Er is genoeg moois op het gebied van watersport om mee door te gaan."

"We hebben ons uiterste best gedaan om de Regatta in Medemblik te houden. Maar de ambities van het Watersportverbond en hoofdsponsor Allianz op het gebied van financiën en omvang, gingen ver voorbij de mogelijkheden van de gemeente Medemblik op dit moment.”

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]