Oud-Ajacieden helpen Jong Oranje met ruime cijfers voorbij Jong Wales

Jong Oranje heeft dinsdagavond het EK-kwalifactieduel van Jong Wales overtuigend met 5-0 gewonnen. En dat was in de Nijmeegse Goffert vooral te danken aan de oud-Ajacieden. Jurgen Ekkelenkamp verscheen twee keer op het scoreformulier en ook Sven Botman en Daishawn Redan waren trefzeker. Het vijfde doelpunt was een eigen goal van Welshman Stevens.

Ekkelenkamp scoort voor Jong Oranje tegen Jong Wales - Foto: Pro Shots / Niels Boersema

Na zeven minuten opende Ekkelenkamp de score voor Jong Oranje. De huidige middenvelder van het Duitse Hertha BSC tikte op artistieke wijze een voorzet van Mitchel Bakker binnen. Afgelopen vrijdag werd nog onterecht een doelpunt van Ekkelenkamp afgekeurd tegen Zwitserland (2-2).

Het duurde tot de 35e minuut tot de talenten van bondscoach Erwin van de Looi de voorsprong verdubbelden. Dit keer was het een andere oud-Ajacied die van dichtbij scoorde. Aanvoerder Botman schoot een corner met zijn rechtervoet binnen.

Boadu wissel

In de tweede helft ging Jong Oranje flitsend van start. Binnen acht minuten scoorden de Nederlandse talenten driemaal. Eerst werkte Fin Stevens de bal heel knullig achter zijn eigen doelman. Even later was Redan het eindstation. De oud-jeugdspeler van Ajax had twee pogingen nodig om te scoren. Redan kreeg de voorkeur boven Myron Boadu, die de hele wedstrijd op de bank bleef.  Van de Looi was niet tevreden over de inzet van de oud-AZ'er.

In de 53e minuut zorgde Ekkelenkamp voor de 5-0 eindstand. Met een harde schuiver van de rechterkant knalde hij de bal binnen.

Blessures

Enige smetjes op de avond waren de blessures van Quinten Timber en Sven Botman. De ex-Ajacieden verlieten allebei geblesseerd het veld, al leek de ernst van de blessures mee te vallen. In het laatste half uur speelde Jong Oranje de wedstrijd zakelijk uit.

EK in Georgië en Roemenië

De wedstrijd tegen Wales was het derde duel in de reeks voor het EK in Georgië en Roemenië 2023. De Nederlandse beloften staan nu tweede in Groep E. Koploper is Zwitserland. De volgende wedstrijd voor Jong Oranje is op 12 november thuis tegen de leeftijdsgenoten van Bulgarije.

Opstelling Jong Oranje: Scherpen; Frimpong (Hoever), Rensch (Geertruida), Botman (Van den Berg), Bakker; Q. Timber (Taylor), Ekkelenkamp (Musaba), Van Kaam; Reis, Redan, Zirkzee