Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Vandaag al 30 boetes uitgeschreven aan vrachtwagenchauffeurs bij Wijkertunnel

12 oktober 2021, 15.44 uur · Aangepast 12 oktober 2021, 16.36 uur · Door Thomas Jak

De politie heeft vandaag al dertig boetes uitgeschreven aan vrachtwagenchauffeurs die door de Wijkertunnel reden. Dat mag sinds vrijdagochtend tijdelijk niet, maar niet iedereen houdt zich aan die maatregel.

HFV

Ook Rijkswaterstaat constateerde gisteren en vandaag dat aanvullende maatregelen nodig zijn om groot verkeer uit de Wijkertunnel te houden. "Als het niet nodig zou zijn, dan doen we dit niet", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

"Gisteren constateerden we dat er tóch nog veel vrachtwagens door de tunnel gaan, en dan hebben we wel contact met de politie. We kunnen een heleboel dingen doen, maar we mogen niet handhaven. Dat is feitelijk een taak die bij de politie ligt."

Een rondje extra door de tunnel

Het aantal boetes is nog niet het resultaat van extra surveillances, zegt een politiewoordvoerder.  "Deze boetes zijn uitgeschreven tijdens de reguliere rondes van agenten. En dat zullen we blijven doen. Als we vrachtwagens zien, zullen ze langs de weg gezet worden en een boete krijgen."

Afgelopen weekend en gisteren zei de politie geen extra capaciteit in te kunnen zetten op de tunnelsluiting. Toch kan de politie de Wijkertunnel de komende tijd vaker controleren: "Politieauto's die toch al op de weg zijn, kunnen af en toe een rondje extra door de Wijkertunnel gaan", zegt de woordvoerder. 

Ventilatoren

Op dit moment repareert Rijkswaterstaat defecte ventilatoren in de tunnel. Een ongeluk met een vrachtwagen of touringcar zou zoveel rook kunnen opleveren dat die nu niet uit de tunnel geblazen kan worden. Daarom moet vrachtverkeer voorlopig nog omrijden via de Velsertunnel.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]