Ga naar Content

NH Nieuws-panel vuurwerkonderzoek: lekker blijven knallen of tijd voor een verbod?

Het is ieder jaar weer voer voor discussie: vuurwerk. In Amsterdam en Haarlem komt er deze jaarwisseling een afsteekverbod. Belachelijk idee, of zouden meer gemeenten moeten volgen? Doe mee aan het NH Nieuws-panel vuurwerkonderzoek en geef je mening. 

Foto: Adobe Stock

Vorig jaar was er door corona eenmalig een algeheel vuurwerkverbod. Nu is het aan de gemeenten, en gelden de bestaande regels weer. Dus bijvoorbeeld geen knalvuurwerk of vuurpijlen, maar ander legaal vuurwerk mag wel worden afgestoken. 

In Amsterdam kondigde de gemeente vorige week een verbod aan op het afsteken door consumenten. Wel moeten er meerdere vuurwerkshows komen. Eind september besloot een meerheid van de gemeenteraad in Haarlem ook al tot een verbod. Een rondgang door NH Nieuws langs andere gemeenten in onze provincie, leert dat veel gemeenten nog nadenken over de jaarwisseling. 

Geef je op en doe mee!

Wij willen graag weten hoe jij denkt over vuurwerk. Is het een mooie traditie, of zorgt het vooral voor veel overlast? Meld je hier aan voor het NH Nieuws-panel en ontvang een uitnodiging voor het vuurwerkonderzoek.

NH Nieuws-panel
Gemiddeld één keer per maand zullen de panelleden via de e-mail een online vragenlijst krijgen. Je bepaalt natuurlijk zelf of je meedoet. Als je niet meer wilt meedoen, meld je je weer af. Inmiddels telt het NH Nieuws-panel meer dan 4.900 leden

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.