Noord-Holland

NL
V

NH Nieuws-panel vuurwerkonderzoek: lekker blijven knallen of tijd voor een verbod?

12 oktober 2021, 13.28 uur · Aangepast 12 oktober 2021, 14.40 uur · Door Maarten Edelenbosch

Het is ieder jaar weer voer voor discussie: vuurwerk. In Amsterdam en Haarlem komt er deze jaarwisseling een afsteekverbod. Belachelijk idee, of zouden meer gemeenten moeten volgen? Doe mee aan het NH Nieuws-panel vuurwerkonderzoek en geef je mening. 

Adobe Stock

Vorig jaar was er door corona eenmalig een algeheel vuurwerkverbod. Nu is het aan de gemeenten, en gelden de bestaande regels weer. Dus bijvoorbeeld geen knalvuurwerk of vuurpijlen, maar ander legaal vuurwerk mag wel worden afgestoken. 

In Amsterdam kondigde de gemeente vorige week een verbod aan op het afsteken door consumenten. Wel moeten er meerdere vuurwerkshows komen. Eind september besloot een meerheid van de gemeenteraad in Haarlem ook al tot een verbod. Een rondgang door NH Nieuws langs andere gemeenten in onze provincie, leert dat veel gemeenten nog nadenken over de jaarwisseling. 

Geef je op en doe mee!

Wij willen graag weten hoe jij denkt over vuurwerk. Is het een mooie traditie, of zorgt het vooral voor veel overlast? Meld je hier aan voor het NH Nieuws-panel en ontvang een uitnodiging voor het vuurwerkonderzoek.

NH Nieuws-panel
Gemiddeld één keer per maand zullen de panelleden via de e-mail een online vragenlijst krijgen. Je bepaalt natuurlijk zelf of je meedoet. Als je niet meer wilt meedoen, meld je je weer af. Inmiddels telt het NH Nieuws-panel meer dan 4.900 leden

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]