Ga naar Content

Opgepakte advocaat en neef van Ridouan Taghi was gastdocent op HvA

De afgelopen vrijdag opgepakte neef en advocaat van Ridouan Taghi gaf als gastdocent les op de Hogeschool van Amsterdam. Dat bevestigt een woordvoerder van de hogeschool naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Foto:

Hij gaf sinds vorig jaar gastlessen aan rechtenstudenten en is niet in dienst van de school. De advocaat werd afgelopen vrijdag gearresteerd op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. Volgens het Openbaar Ministerie zou hij betrokken zijn bij de voorbereiding van een ontsnappingspoging van zijn neef uit de gevangenis. Ook zou hij 'boodschapper' zijn geweest tussen Taghi en diens organisatie.

'Aardige man'

De Telegraaf sprak met een student die les heeft gehad van de opgepakte advocaat. Hij noemt hem een 'aardige man'. "We moesten een strafzaak van A tot Z uitwerken. Ik moet zeggen dat hij dat goed en betrokken deed. Ik vond hem wel ontzettend op Ridouan Taghi lijken. Heb toen ook tegen mijn vriendin gezegd dat ik les had van iemand die Taghi heette.”

Of de aanhouding consequenties heeft voor zijn gastdocentschap aan de HvA, kan de woordvoerder nog niet zeggen. "We wachten de rechtsgang af."

De rechter-commissaris besliste vandaag dat het voorarrest van de advocaat met veertien dagen is verlengd.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]