Start van hoofdcontent

SINT MAARTEN

nl

Autocross in Sint Maarten met bomvolle tribunes 'voelt weer als vanouds'

11 oktober 2021, 18.43 uur · Aangepast 12 oktober 2021, 10.34 uur · Door Stephan Brandhorst

De enthousiaste autosportfans konden gisteren hun hart weer ophalen. In Sint Maarten stond de Autocross weer op het programma en die trok zo'n 4.000 toeschouwers. "Mooi druk, een boel auto's en mooie wedstrijden. Dus helemaal geweldig", aldus een toeschouwer.

De autocross in Sint Maarten trekt duizenden bezoekers - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Ruim een jaar hebben we hiernaar uitgekeken", zegt Hans Kruijer van de organisatie van de autocross. Op de baan zijn de afgelopen tijd al drie races georganiseerd, maar die moesten worden afgewerkt zonder publiek. En dat is jammer voor zowel de toeschouwers als de coureurs.

"Vorig jaar konden we niets doen. Niet alleen ik heb hier naar uitgekeken, maar iedereen"

Hans Kruijer van de Autocross

Koopmans

De familie Koopmans uit Heiloo komt namelijk al van kleins af aan bij de cross. Voor Bart Koopmans, uitkomend in de stockcar F1-serie, voelt deze editie weer als vanouds. "Het is een sport waarbij wij dicht bij het publiek staan", zegt hij na afloop van zijn race. De Heilooër reed de finale, maar kreeg daarin te maken met een pechgeval.

Voor de familie Koopmans was het een geslaagde dag, maar zij hadden op meer geluk gehoopt tijdens de races. Wendy, de zus van Bart, reed in haar eigen wagen in de stockcar F1 en zag na een sterke eerste manche haar kansen op de finale in rook opgaan. "Ik had een pechdag", aldus Wendy Koopmans, die twee keer uitviel met een lekke band.

De winst bij de stockcars, en daarmee de nationale titel, ging naar Jacob de Vries.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]