Ga naar Content

AFC overtuigt op bezoek bij Jong Sparta; geen punten voor Jong FC Volendam

Met een knappe zege op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam heeft AFC goede zaken in de tweede divisie. De Amsterdammers wonnen vanmiddag met 4-1 en stijgen daardoor naar de tweede plaats. Jong FC Volendam verloor thuis van IJsselmeervogels. 

Raily Ignacio (r) was weer belangrijk met twee goals - Foto: Pro Shots / Mischa Keemink

Jong Sparta - AFC 1-4

1' 0-1 Raily Ignacio
26' 0-2 Kenny Teijsse
60' 0-3 Raily Ignacio
74' 1-3 Marouane Afaker
86' 1-4 Splinter de Mooij

Binnen een half uur zat AFC op rozen op Het Kasteel. Raily Ignacio zorgde al binnen een minuut voor de openingstreffer, waarna Kenny Teijsse de voorsprong verdubbelde door raak te koppen.

Ignacio kopte na een uur de 0-3 tegen de touwen. Voor de spits van AFC alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen. Na de tegengoal van Jong Sparta tekende Splinter de Mooij voor het slotakkoord. Ook hij scoorde met een kopbal.

AFC staat nu alleen tweede op vier punten van koploper Katwijk, dat won op bezoek bij Kozakken Boys. De Treffers kan morgen naast de Amsterdammers komen bij een overwinning op Koninklijke HFC.

Jong FC Volendam - IJsselmeervogels 0-1

19' 0-1 Daniël van Son

Bij Jong Volendam maakte doelman Kayne van Oevelen vandaag zijn debuut tegen IJsselmeervogels. Hij kon een nederlaag echter niet voorkomen. Ondanks een behoorlijk overwicht van de Noord-Hollanders hield de ploeg uit Spakenburg het doel schoon.

Vooral aanvallers Achraf Douiri en Jim Beers kregen meerdere kansen om te scoren, maar zij hadden hun vizier net niet op scherp staan. Door het verlies zakt Jong Volendam naar de zestiende plaats in de tweede divisie met acht punten uit acht wedstrijden.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]