Samenvatting: Noord-Hollandse basketbalderby prooi voor Apollo Amsterdam

In eigen huis heeft Apollo Amsterdam vanmiddag afgerekend met Den Helder Suns. De Noord-Hollandse derby in de Apollohal eindigde in 87-76. Voor Apollo is het de tweede overwinning in vijf duels, terwijl Den Helder alles heeft verloren.

Samenvatting Apollo Amsterdam - Den Helder Suns - NH Nieuws

Het initatief lag direct bij Apollo. Binnen een minuut namen de Amsterdammers een 5-0 voorsprong. En eigenlijk liep Den Helder vanaf dat moment alleen nog maar achter de feiten aan. Na het eerste kwart was het gat vier punten: 21-17.  Bij Apollo keerde Justin Mitchell na een enkelblessure terug in de starting line-up. "De jongens hebben meteen heel veel meer vertrouwen omdat het spel dan gewoon anders wordt", aldus Apollo-coach Wierd Goedee.

Apollo-coach Goedee na de winst op Den Helder - NH Nieuws

Beslissing eind tweede kwart

In het tweede kwart begon de thuisploeg opnieuw sterk, maar de bezoekers kwamen terug en verkleinden het gat tot één punt. Vanaf dat moment nam Dexter Hope zijn ploeg bij de hand. De basketballer van Apollo maakte een driepunter en benutte drie vrije worpen. Halverwege stond er een 46-36 tussenstand op het scorebord.

Den Helder keek vanaf dat moment steeds tegen een minimale achterstand van acht punten aan. Aan het einde van het derde kwart stond het 68-51, waarna Apollo het karwei eenvoudig afmaakte in de laatste tien minuten. "Wij zijn nog erg onvolwassen en daar moeten wij nog stappen in gaan maken. Dit geeft aan hoe jong deze ploeg is", aldus Den Helder-coach Peter van Noord na afloop.

Den Helder-coach Peter van Noord na het verlies tegen Apollo - NH Nieuws

Apollo-speler Tibor Taras werd met 20 punten de topscorer van de wedstrijd. Ben Kovac maakte namens Den Helder 19 punten.