Ga naar Content

Pillen houden buurvrouw tijdens brand in slaap, brandweer forceert voordeur

Een felle brand woedde vannacht in een woning aan de Richard Strauszlaan in Heemstede. De bewoonster werd rond 03.50 uur wakker. Nadat zij de hulpdiensten had gebeld, kon zij zichzelf in veiligheid brengen. Een buurvrouw, die slaappillen had ingenomen, was niet wakker te krijgen. Zij is later uit haar woning gered. 

Bewoners van de Richard Strauszlaan in Heemstede geëvacueerd vanwege keukenbrand - Foto: NieuwsFoto.nl

Door de rookontwikkeling werden de omliggende woningen ontruimd. Een buurvrouw bleek slaappillen te hebben gebruikt, en kon niet worden gewekt. De brandweer heeft toen de ruiten van de deur ingeslagen om de voordeur te openen, maar dat lukte niet.  

Daarop besloot de brandweer de deur te forceren. De vrouw was op dat moment nog steeds niet wakker en werd door een brandweerman uit bed gehaald. Na een medische controle bleek er geen sprake te zijn van een gevaarlijke hoeveelheid rookinhalatie.

De brand in de woning begon waarschijnlijk in de keuken op de begane grond. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, maar er kwam wel veel rook vrij dat zich door het hele huis verspreidde. Op verschillende verdiepingen zijn de ruiten gesprongen.

De brandweer had het vuur uiteindelijk snel onder controle en kon voorkomen dat de vlammen zich verder verspreidden. Ook de kat van de bewoonster kon veilig uit de brandende woning worden gehaald.  

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]