Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Duitse werkwijze is nog wennen voor oud-Ajacied Brian Brobbey: "Ik houd niet zo van rennen"

8 oktober 2021, 13.55 uur · Aangepast 8 oktober 2021, 19.49 uur · Door Stephan Brandhorst

Brian Brobbey verruilde afgelopen zomer Ajax voor RB Leipzig. De 19-jarige spits merkt dat het nog even aanpassen is aan het Duitse voetbal. "Ik wacht nog op meer minuten", zegt de goalgetter, die deze week bij Jong Oranje in actie komt.

Brian Brobbey: "Ik wacht nog op meer minuten" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Brobbey moet het in Oost-Duitsland doen met invalbeurten in het laatste kwartier van de wedstrijd. Het is volgens de spits een kwestie van tijd totdat hij de kans krijgt om zich te bewijzen in de Bundesliga en de Champions League.
Quote

"Ik was belangrijk voor Ajax en nu bij Leipzig ga ik ook proberen belangrijk te zijn"

oud-ajacied brian brobbey

De Amsterdammer vertrok afgelopen zomer bij Ajax, terwijl er een grote toekomst voor hem lag. Het ging goed en Brobbey was hard op weg om de eerste spits in het elftal van trainer Erik ten Hag te worden, maar toen werd miljoenenaankoop Sébastien Haller binnengehaald. "Ik was belangrijk voor Ajax en nu bij Leipzig ga ik ook proberen belangrijk te zijn."

Brian Brobbey: "Ik zit er dicht tegenaan" - NH Sport / Stephan Brandhorst

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]