Ga naar Content

Wat zeggen de cijfertjes? Gelijkspel meest logische uitslag bij vissersderby

Aan de hand van statistieken kijken we vooruit naar de elfde speelronde in de eerste divisie. In Velsen-Zuid staat de vissersderby op het menu: Telstar tegen FC Volendam. Beide ploegen zijn al minimaal vier wedstrijden op rij ongeslagen.

Op 17 januari 2014 scoorde Daryl van Mieghem namens Telstar tegen FC Volendam - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Man in vorm op schot:
Robert Mühren is geweldig bezig de afgelopen weken. Ook tegen Telstar weet hij het net makkelijk te vinden. De spits van FC Volendam scoorde al zes keer in vijf wedstrijden tijdens de vissersderby. Glynor Plet, spits van Telstar, maakte twee goals in zes derby's.

Beide ploegen in vorm:
Koploper FC Volendam is momenteel zeven wedstrijden ongeslagen. Er werd vijf keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Telstar is ook lekker bezig. De Velsenaren pakten tien punten uit de laatste vier duels. De afgelopen drie potjes werden met 1-0 gewonnen, waardoor een clubrecord lonkt. Telstar kreeg meerdere keren vier duels op rij geen doelpunt tegen, maar nog nooit lukte het de Witte Leeuwen om dat vijf keer achter elkaar te presteren.

In beide kleedkamers gezeten:
Voor Daryl van Mieghem, Tom Overtoom, Gyliano van Velzen, Anthony Berenstein, Jip Molenaar en Andries Jonker is het een speciale wedstrijd morgen. Zij waren namelijk ook actief bij de tegenstander. Molenaar kwam deze zomer transfervrij over van Jong FC Volendam. Van Mieghem speelde één seizoen bij Telstar en scoorde toen tegen zijn huidige club (foto). Jonker werkte drie jaar (1997-2000) in het vissersdorp.

Telstar - FC Volendam is vrijdagavond vanaf 19.00 uur live te volgen op NH Radio bij NH Sport. De aftrap in Velsen-Zuid is om 20.00 uur. 

Gelijkwaardig:
Na 32 eerdere ontmoetingen in Velsen-Zuid is het behoorlijk in balans tussen Telstar en FC Volendam. De thuisploeg won twaalf keer, voor het laatst in februari 2018 (5-2). De drie punten gingen negen keer mee naar Volendam, ruim twee jaar geleden was de laatste keer (1-2). Elf keer eindigde het in een gelijkspel.

Deze eeuw zit het nóg dichter bij elkaar: zes keer won Telstar, zes keer won FC Volendam en zeven keer werd het gelijk.

Vorig seizoen:
Op Sportpark Schoonenberg stond er vorig seizoen na ruim negentig minuten 2-2 op het scorebord. Ilias Bronkhorst maakte beide Telstar-goals, Nick Doodeman en Zakaria El Azzouzi scoorden voor Volendam. Aan De Dijk won FC Volendam met 2-0 door goals van Martijn Kaars en Lequincio Zeefuik.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]