Ga naar Content

Voorlopig geen vergunningen voor windmolens in Haarlemmermeer Zuid

Het college van de gemeente Haarlemmermeer gaat voorlopig geen vergunning meer verlenen voor een windpark in het zuiden van de gemeente. Het gebied wordt al langer onderzocht, maar omdat het regels van de provincie eerder worden losgelaten en de gemeente zelf nog geen regels heeft opgesteld, willen de verantwoordelijk wethouders een tijdelijke vergunningenstop. 

Foto:

Wethouders Jurgen Nobel en Mariëtte Sedee willen daarmee een zogeheten beleidsvacuüm voorkomen. Wanneer iemand op dat moment een vergunning zou aanvragen voor een windpark in het zoekgebied, zou deze aanvraag moeten worden behandelend. Zonder afspraken kan zo'n aanvraag in de praktijk niet worden geweigerd. "Er is dan ook te weinig ruimte om stil te staan bij de geuite zorgen van de omgeving in het zoekgebied", schrijven de wethouders. 

Onvrede

Hiermee doelen de wethouders op de onvrede in dorpen als Abbenes, Buitenkaag, Weteringbrug en Lisserbroek over de komst van windmolens in het gebied.

Bas van Eerden, voorzitter van de dorpsraad, vertelde eerder aan NH Nieuws dat hij niet te spreken was over de manier waarop de dorpen betrokken zijn in het proces. Een participatiesessie wordt eind november vorig jaar schone schijn genoemd. 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]