Ga naar Content

Wybren van Haga mag van rechter, ondanks misinformatie, weer op Linkedin

Wybren van Haga heeft vanochtend van de rechter in Haarlem te horen gekregen dat hij weer op Linkedin mag. Maar de negen verwijderde posts hoeft het sociaal media platform niet terug te plaatsen. De politicus was sinds juni van dit jaar definitief afgesloten van het netwerk omdat hij volgens het platform misinformatie over de coronacrisis verspreidde.  

Foto:

Na eerder een paar keer tijdelijk van het zakelijk netwerk te zijn verwijderd, werd Van Haga's account in juni van dit jaar permanent afgesloten. Volgens Linkedin zou hij in posts desinformatie over het coronavirus hebben verspreid. De rechter geeft het zakelijk netwerk hierin gelijk. 

In negen berichten die Van Haga postte op Linkedin erkent de rechter dat de informatie ervan onwenselijk, misleidend schadelijk of zelfs gevaarlijk kan zijn. Zo kan corona wel degelijk ernstige gevolgen hebben voor jongeren en is het vele malen ernstiger dan een griepje. 

Ontzettend blij 

De rechtbank in Haarlem voldoet met de uitspraak gedeeltelijk aan de eis van het Tweede Kamerlid om weer te worden toegelaten tot het sociale netwerk. "Ik ben ontzettend blij", laat Van Haga aan NH nieuws weten. "Ik had dit niet verwacht na het vonnis van Youtube." (Van Haga had eerder een rechtszaak tegen het videoplatform verloren. red.) "Dit is een overwinning voor de vrijheid van meningsuiting. Van Haga Linkedin staat nu 1-0", aldus Van Haga.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]