Ga naar Content

Aantal coronabesmettingen in de Noordkop daalt licht, maar blijft consequent laag

Het aantal mensen in de Noordkop & Texel dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is heel licht gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Het een na laagste risiconiveau 'zorgelijk' blijft van toepassing voor de regio Noord-Holland Noord.

Foto: Pro Shots / Thomas Bakker

Net als vorige week ontlopen de gemeenten elkaar weinig als het gaat om het aantal nieuwe coronabesmettingen. De meeste besmettingen uit een Noordkopgemeente zijn afgelopen week geregistreerd in de gemeente Schagen. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen week 40,9 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 19 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 20.

Hollands Kroon en Den Helder volgen kort op Schagen met respectievelijk 15 en 14 besmettingen. Het aantal besmettingen op Texel blijft consequent laag; waren dit er twee weken geleden zelfs geen enkele, vorige week waren er vier nieuwe coronabesmettingen.

Er is in de afgelopen twee weken niemand uit de Noordkop opgenomen in het ziekenhuis of overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]