Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Scholieren moeten flink omfietsen door gestremde pont over 't Schouw

5 oktober 2021, 10.35 uur · Aangepast 5 oktober 2021, 14.06 uur · Door Gerie Smit & Marieke Pijlman

De veerpont tussen Landsmeer en buurschap 't Schouw is al een week uit de vaart door een wifi-storing. Enkele inwoners van Landsmeer vinden het belachelijk dat er geen vervangende pont wordt geregeld. "Onze kinderen die dagelijks gebruikmaken van de pont over het Noordhollandsch Kanaal moeten nu drie kwartier omfietsen", vertelt een inwoner.

NH Nieuws

De provincie Noord-Holland laat weten dat de pont te maken heeft met een technische storing. "Die storing zit in de wifi waardoor de verbinding tussen de pont en de besturingskast van die pont kan uitvallen. Daardoor kan de pont stuurloos worden en dat willen we absoluut voorkomen", aldus woordvoerder Henriëtte Sulmann.

De inwoners vragen zich af waarom er geen vervangend fietsbootje wordt neergelegd voor de kinderen, die de pont gebruiken om naar school te gaan in Monnickendam, Edam en Volendam. "Wel zijn daar indertijd hele mooie steigers voor geplaatst. Een grote schande dit."

De provincie Noord-Holland zegt dat ze op korte termijn de pont niet vervangen. "En helaas betekent dat tot het probleem is opgelost mensen moeten omfietsen. Als uit het onderzoek duidelijk wordt dat de stremming lang gaat duren, kijken we naar een vervangende mogelijkheden", aldus woordvoerder Sulmann.

Update

De provincie Noord-Holland laat zojuist aan NH Nieuws weten dat de pont weer vaart. "Vanochtend is in overleg met de pontbaas een kort onderzoek uitgevoerd naar de kracht en sterkte van het wifisignaal door onze aannemer. Daardoor was de bediening van de pont korte tijd niet mogelijk. De pont vaart verder gewoon."

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]