Ga naar Content

Louis van Gaal wil nieuwe spelers horen, zien en voelen

Het Nederlands elftal gaat vrijdag op bezoek bij Letland en speelt maandag thuis tegen Gibraltar. Louis van Gaal selecteerde liefst 26 spelers terwijl het er normaliter 23 zijn. "Ik wil nieuwe spelers horen, zien en voelen", verklaart Van Gaal zijn ruime selectie. 

Bondscoach Louis van Gaal - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Het is dan ook logisch dat nieuwe spelers een kans krijgen de komende wedstrijden. Oud-Ajacied Noa Lang zit voor het eerst bij de selectie. "Eén van de argumenten om hem te selecteren was dat hij de plaatsvervanger van Steven Berghuis kan zijn", aldus Van Gaal. Noa Lang speelt voor het Belgische Club Brugge en kreeg het verwijt dat hij zich zaterdag provorcerend zou hebben gedragen. "Dat moet hij bij mij niet doen. Maar ik denk dat hij naar mij komt. En niet andersom", laat Van Gaal weten.

Vier keepers

De bondscoach selecteerde ook vier keepers voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden. Joël Drommel, Justin Bijlow, Tim Krul en Mark Flekken. Voor Mark Flekken is het zijn eerste selectie. "Flekken is een Van Gaal-keeper. Hij is ongelofelijk goed met de voeten", vertelt Van Gaal.

"Eén van de argumenten om hem te selecteren was dat hij de plaatsvervanger van Steven Berghuis kan zijn"

bondscoach louis van gaal

Quincy Promes

De Amsterdamse Quincy Promes zat niet bij de selectie van Oranje. De Amsterdammer en oud-Ajacied wordt verdacht van een steekpartij en speelt inmiddels in Rusland bij Spartak Moskou. "Ik kan daar geen mening over hebben, want ik weet dat niet. Wat ik wel weet is dat als je in zo'n zaak verwikkeld bent het veel meer moeite kost om de focus op een wedstrijd te houden. Ik denk niet dat ik spelers selecteer die in zo'n zaak zijn verwikkeld." 

Foto: Pro Shots / Erik Pasman

"Ik denk niet dat ik spelers selecteer die in zo'n zaak zijn verwikkeld" 

BONDSCOACH LOUIS VAN GAAL

Nederland staat eerste in poule G met 13 punten uit zes wedstrijden. Tweede staat Noorwegen met hetzelfde aantal punten. Letland - Nederland begint vrijdag om 20.45 uur.  Oranje zal dan zonder de geschorste Georginio Wijnaldum spelen.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]