Start van hoofdcontent

HEERHUGOWAARD

nl

Autospuiterij verwoest bij grote brand Heerhugowaard, twee bedrijven net gered

4 oktober 2021, 16.30 uur · Aangepast 4 oktober 2021, 19.24 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

Het vuur in een autospuiterij aan de Nobelstraat in Heerhugowaard is onder controle. De brand brak vanmiddag rond 15.50 uur uit. De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord sprak van een zeer grote, uitslaande brand. Het nablussen kan nog uren duren. Het gebouw is volledig verwoest, twee andere bedrijven konden gered worden. Niemand raakte gewond.

Inter Visual Studio

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling die in de wijde omgeving was te zien. De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord riep mensen op Twitter op om ramen en deuren gesloten te houden en alle hulpverleners de ruimte te geven. 

De brand sloeg over naar een naastgelegen verffabriek. Uit metingen bleek dat geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De brandweer houdt in de gaten of dat niet alsnog kan gebeuren. 

Tekst gaat verder onder foto.

De rookontwikkeling is vanuit de wijde omgeving te zien.

Veiligheid voor alles

Er werd een 'grote hoeveelheid aan voertuigen' ingezet. Onder die voertuigen waren ook drie hoogwerkers. Brandweerman Jim uit Alkmaar en zijn collega's waren uitgerukt met zo'n hoogwerker, vertelt hij aan verslaggever Maaike Polder. "Wij doen van bovenaf de aanval", aldus de brandweerman. "Hiermee proberen we andere panden te redden."

Tekst gaat verder na de video.

De woordvoerder van de Veiligheidsregio meldt dat de brand rond 17.00 uur is uitgebroken. Dat klopt niet, de brand brak om 15.50 uit - NH Nieuws

Rond 17.30 ging het blussen goed, zo vertelde een voorlichter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord rond 17.30 uur aan NH Nieuws. "Dat is te zien aan de witte rook."

Het is nog niet duidelijk in hoeverre er schade is ontstaan bij omliggende panden. De Nobelstraat en de Marconistraat zijn afgezet voor verkeer.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. 

Kijk hieronder de livestream van Maaike Polder:

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]