Ga naar Content

Baasjes teruggevonden Schipholhond Pandora in tranen van geluk

Staffordshireterriër Pandora vliegt vanavond eindelijk door naar haar baasjes nadat ze ruim een week geleden uit het dierenhotel op Schiphol ontsnapte en werd teruggevonden. De vader van de eigenaar, die het afgelopen weekend zo'n veertig vrijwilligers hielp met zoeken, zegt woorden tekort te komen om de Hulpgroep Vermiste Honden te bedanken.

Staffordshireterriër Pandora is vlakbij Schiphol teruggevonden - Foto: Hulpgroep Vermiste Honden NH/ZH

Pandora werd gisteren rond 17.00 uur in een maisveld onder de rook van de Kaagbaan van Schiphol teruggevonden. De hulpgroep van vrijwilligers en vader Tony Pereira denken dat de hond een week lang zich op dezelfde locatie verborgen heeft gehouden.

Zo'n veertig vrijwilligers hebben de afgelopen week dag en nacht gezocht naar Pandora. De hond werd meerdere keren in de omgeving van De Hoek bij Hoofddorp door omstanders waargenomen. Gistermiddag lukte het de hulpgroep om met een geurspoor, een opname van de stem van de eigenaar en een vangkooi om Pandora naar zich toe te lokken.

Pandora wordt meteen na het vangen gerustgesteld door Tony en de vrijwilligers.

Pandora wordt via facetime 'herenigd' met haar baasje in Dublin - NH Nieuws / Doron Sajet

Zowel Tony, als zijn dochter en schoonzoon in Dublin, zijn in tranen van geluk. Het stel heeft vader Tony vanuit Dublin naar Schiphol gestuurd om de hulpgroep te assisteren bij het zoeken. Zelf mochten ze niet naar Nederland komen, vanwege een quarantaineverplichting in hun nieuwe woonplaats. Net als Tony, die al in Dublin woonde, is het paar vanuit Zuid-Afrika naar Ierland verhuisd.

Dierenhotel

Ook staffordshireterriërs Thor en Pandora verhuisden mee. Bij de overstap op Schiphol ging het mis: Pandora wist van het luchthaventerrein te ontsnappen door onoplettendheid van een medewerker van het KLM Dierenhotel. KLM heeft excuses aangeboden voor haar fout.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]