Ga naar Content

Vroeg feestje voor zeehonden Ecomare: kar vol vis als 'dierendagcadeautje'

Een vroeg dierendagfeestje vandaag voor de zeehonden van Ecomare. Ze werden getrakteerd op een grote kar vol vis. Daar moesten ze wel wat voor doen: met spelletjes moesten ze hun hapjes weten te bemachtigen. 

Foto: Regio Noordkop

Met veel toeschouwers langs de kant, legden verzorgers Rowanne en Gabrielle het ene na het andere speeltje vol met vis in het water voor de zeehonden. De zeehonden moesten flink aan de bak om de vissen uit de speeltjes te kunnen halen om op te eten. 

Dat de zeehonden verwend werden, gebeurt niet alleen omdat het morgen Dierendag is, maar ook vanwege het 'Weekend van de Wetenschap'. De verzorgers van de zeehonden vertelden daarom ook veel over het gedrag van de zeehonden en wat ze de zeehonden kunnen leren. 

Commando's leren

De verzorgers vertelden onder meer over de commando's die ze de zeehonden kunnen aanleren, zoals het commando 'turn' waarbij de zeehonden zich op hun rug draaien zodat de verzorgers naar hun buik kunnen kijken. Dat lijkt misschien makkelijk, maar de dieren moeten zelf zien uit te vinden wat de dierverzorgers precies van ze willen.

Door regelmatig een spelletje aan te bieden en gezondheidstrainingen te doen, houden de dierverzorgers de dieren actief.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]