Ga naar Content

Op Schiphol ontsnapte hond Pandora na week weer teruggevonden

Pandora, de tweejarige Stafford die een week geleden spoorloos verdween op Schiphol nadat ze ontsnapte uit het dierenhotel, is terug. De hond werd vandaag teruggevonden door vrijwilligers en door Tony Pereira, de vader van een van de baasjes. Hij haalt opgelucht adem na een week van zoeken naar de viervoeter. 

Stafford Pandora is vermist bij Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet & privéfoto

Pandora raakte zoek na een tussenstop van een lange vlucht van Johannesburg naar Dublin. Het ging mis toen een medewerker van het dierenhotel het beestje uit haar kennel haalde voor een plasje, maar daarvoor vergat de deur naar het platform dicht te doen. Pandora nam de benen en was spoorloos

De afgelopen week werd er met man en macht gezocht naar de viervoeter. Tony Pereira, vader van een van de baasjes, kwam over vanuit Ierland om mee te helpen met zoeken, de twee baasjes zelf loofden een beloning uit van duizend euro. 

NH Nieuws keek vlak voor het weekend mee met de zoektocht naar Pandora en sprak onder meer de vader van een van de baasjes. Tekst gaat verder onder de video. 

Stafford Pandora is op Schiphol ontsnapt en al dagen vermist - NH Nieuws / Doron Sajet

Weer gevonden

Na een week onzekerheid is Pandora weer terug. De viervoeter werd vandaag gevonden rond het terrein van fastfoodketen MacDonalds, onder de rook van de Kaagbaan. Daar werd de afgelopen dagen ook al naar haar gezocht, onder meer door tientallen vrijwilligers van Hulpgroep Vermiste Honden NH/ZH. Pandora werd gevonden door de vrijwilligers en Tony zelf.

Het duurt nog wel even voordat haar baasjes Pandora weer in de armen kunnen sluiten. De hond is teruggebracht naar het KLM Dierenhotel, waar ze nu wacht op een vlucht naar Dublin. 

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]