Ga naar Content
Amsterdam

Coronademonstranten lopen route vanaf de Dam

3 oktober 2021, 09.51 uur · Aangepast 3 oktober 2021, 20.06 uur
Door: Robin Antonisse · Foto:

Tegenstanders van de coronamaatregelen liepen vanmiddag een route door het centrum. De demonstratie begon om 12.00 uur op de Dam. Lees hieronder onze updates terug.

3 oktober 2021, 20.05 uur

Demonstratie ten einde

De demonstratie is ten einde. We sluiten hierbij het liveblog af. Lees hieronder de updates terug.

3 oktober 2021, 20.05 uur

Helikopter maakt beelden van mensenmassa

De helikopter die door de organisatie was ingeschakeld om beelden te maken van de mensenmassa, bereikte rond 15.30 uur de stad. De demonstratie was toen al bijna ten einde. Mede vanwege het slechte weer kon de helikopter eerder niet opstijgen.

Foto: blckbx.tv

3 oktober 2021, 20.05 uur

Groep demonstranten door politie ingesloten

De politie heeft vanmiddag een groep demonstranten op de Rozengracht enige tijd ingesloten. Het ging om zo'n twintig demonstranten die geheel in het zwart waren gekleed. Ze werden met behulp van een aantal politiebusjes omsingeld. De politie zegt dat het in de veronderstelling was dat het om een tegendemonstratie ging. "Uiteindelijk bleken ze toch bij de demonstratie te horen en is de groep weer gevoegd bij de demonstratie."

3 oktober 2021, 20.05 uur

"Proberen te redden wat er nog te redden valt"

"Het zou in de mogelijkheid kunnen liggen dat, testdwang is er natuurlijk nu al, maar dat er ook vaccinatiedwang ontstaat", vertelt een van de demonstranten.

Voxpop - NH Nieuws

3 oktober 2021, 20.05 uur

De stoet passeert inmiddels de Haarlemmer Houttuinen

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

3 oktober 2021, 20.05 uur

"Het valt mij op dat Schiphol nu baan twee twee gebruikt"

"Er zijn zoveel banen die je kan gebruiken op Schiphol. Er is geen grote noodzaak om die nu per se open te gooien", vertelt een van de demonstranten. "Ik heb 28 jaar voor de KLM gevlogen als verkeersvlieger en er valt mij op dat er zo veel vliegtuigen overvliegen", stelt een demonstrant. 

Volgens hem is niet uitgesloten dat dit is gedaan om de helikopter, die door de organisatie was ingeschakeld om beelden te maken van de mensenmassa, te dwarsbomen. "Dat vind ik niet vergezocht, want zo wordt het spelletje gespeeld."

Het platform dat de helikopterbeelden zou uitzenden liet eerder weten dat de helikopter niet kon vliegen vanwege het slechte weer.

Piloot - NH Nieuws

3 oktober 2021, 20.05 uur

"Amsterdam is wel altijd het allerleukste"

"Ik loop mee omdat ik tegen al die vrijheidsbeperkende maatregelen en tegen al die leugens ben van Hugo de enge en Mark en co", vertelt een uitgedoste demonstrant. "Amsterdam is wel altijd het allerleukste, omdat daar de leukste mensen van heel Nederland verzameld zijn."

Voxpops - NH Nieuws

3 oktober 2021, 20.05 uur

Stoet voert over de Rozengracht

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.