Ga naar Content

Verrassende zege voor handballers Volendam in derby bij Aalsmeer

De Noord-Hollandse handbalderby tussen Aalsmeer en Volendam is een prooi geworden voor de bezoekers uit het vissersdorp. In Sporthal de Bloemhof werd het vanavond 27-28. 

De samenvatting van Aalsmeer - Volendam - NH Nieuws

Na afloop vierden de Volendammers de overwinning uitbundig. "Wij hebben hier lang niet gewonnen dus dat brengt wel wat emoties mee", aldus Volendam-keeper Dennis Schellekens na afloop.

"Wij hebben hier heel lang niet gewonnen"

volendam-keeper Dennis schellekens

Dennis Schellekens: "Wij hebben hier heel lang niet gewonnen" - NH Nieuws

Volendam nam in het eerste deel van de tweede helft afstand. Halverwege stond het nog 11-11, maar even later had de ploeg van Mark Ortega een voorsprong van vier punten: 14-18. Het gat werd daarna zelfs even vijf punten.

Aalsmeer kwam vervolgens terug tot één doelpunt. De thuisploeg vroeg tien seconden voor tijd een time-out aan en deed nog een alles-of-nietspoging om de gelijkmaker te forceren, maar de verdediging van Volendam bleef overeind. "Wij hadden aanvallend veel te veel balverlies en waren heel erg slordig", was het commentaar van Aalsmeer-trainer Bert Bouwer na de verliespartij.

Aalsmeer-coach Bert Bouwer: "Wij hebben veel te veel kans gemist en Schellekens stond goed te keepen" - NH Nieuws

Topscorers en man of the match

Tim Bottinga werd met zeven doelpunten de topscorer aan de kant van Volendam. Ook Vaidas Trainavicius was op schot met vijf treffers. Aalsmeer-aanvaller Florent Bourget maakte de meeste goals: tien stuks. De man van de wedstrijd werd echter Dennis Schellekens, de keeper van Volendam. Met een aantal katachtige reddingen was hij belangrijk voor de bezoekers.

Na vijf wedstrijden in de BENE-League heeft Volendam nu vijf punten. Aalsmeer doet het ondanks de nederlaag iets beter met zes punten.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]