Ga naar Content

Op de kart racen door straten van Limmen: "Kan Verstappen een puntje aan zuigen"

'Wat ze in Zandvoort kunnen, kunnen wij ook', moet ze in Limmen hebben gedacht. In het dorp wordt dit weekend de Grand Prix van Limmen gereden, op een speciaal aangelegd stratencircuit. En daardoor verandert het dorp voor twee dagen in het 'Monaco van de polder'. 

Racen door het dorp - NH Nieuws

Ronkende motoren verstoren de rust in het idyllische dorp Limmen, net onder Heiloo. De karts staan opgesteld in de pitsstraat, achter de lokale kroeg. Een paar honderd deelnemers rijden om de beurt wat rondjes op het zeshonderd meter lange circuit. De coureurs met het snelste rondje kwalificeren zich voor de finales op zondag. 

Het idee komt uit de koker van Mark Bonne en zijn vrienden. Geïnspireerd door het succes van Max Verstappen en de komst van de Formule 1 naar Zandvoort. Vorig jaar ging de Grand Prix Limmen niet door vanwege corona, maar dit weekend kan er dan eindelijk geracet worden. Bonne: "Dit is wel weer iets nieuws en unieks. het is gewoon gaaf."

Stratencircuit

Het stratencircuit is aangelegd met hulp van de gemeente en lokale ondernemers. En er doen coureurs mee uit het hele land. Maar de toeschouwers zijn toch voornamelijk Limmenezen. En die zijn hartstikke trots. "Dit is de Grand Prix van Limmen. Hier kunnen Max Verstappen en Lewis Hamilton nog een puntje aan zuigen. Die zijn jaloers dat ze hier niet mogen rijden!" 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]