Ga naar Content

Youth League: AZ O-18 na heenwedstrijd al zo goed als zeker van volgende ronde

In Azerbeidzjan hebben de talenten van AZ Onder-18 uitstekende zaken gedaan. Gabala SC werd met 4-0 verslagen, waardoor de Alkmaarders eigenlijk al zeker zijn van de volgende ronde.

Trainingscomplex van AZ in Wijdewormer - Foto: Pro Shots/Rob Romer

AZ O-18 speelt als kampioen van de competitie in de Domestic Champions Path. Er moeten twee knock-outrondes gewonnen worden om door te gaan naar de volgende fase. Ook Ajax O-18 doet mee aan de Youth League, maar de Amsterdammers doen het als Champions League-deelnemer via een andere route. Zij spelen net als het eerste van Ajax een poulefase.

Gemakkelijke zege

Na een reis van maar liefst 17 uur speelde AZ vanmiddag tegen de leeftijdsgenoten van Gabala SC. De ploeg van Jan Sierksma was veel beter dan de Azerbeidzjanen en keert met een ruime zege huiswaarts. Nick Koster maakte twee doelpunten en ook Lewis Schouten en Ro-Zangelo Daal pikten een doelpuntje mee.

Op dinsdag 19 oktober lijkt de return in Wijdewormer een formaliteit.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]