Ga naar Content

Spoeddebat na uitlatingen Haarlemse CDA-wethouder over coronapas

Komende dinsdag komt er een spoeddebat naar aanleiding van de uitlatingen van de Haarlemse wethouder Michel Rog (CDA) afgelopen maandag op Twitter. Raadsleden van de oppositie hebben de extra raadsvergadering aangevraagd.

Foto: Gemeente Haarlem / NH Nieuws

Louise van Zetten van Hart voor Haarlem vroeg maandag, direct na het twitterbericht van wethouder Rog, al een spoeddebat aan. "Ik begrijp niet hoe de uitspraak van Rog zich verhoudt ten opzichte van het standpunt van de gemeente en de burgemeester. Het staat lijnrecht tegenover het standpunt van zijn eigen partij", zei ze eerder deze week.

Vragen

Actiepartij heeft al laten weten welke vragen zij hebben voor de extra vergadering. Zo wil de partij weten in hoeverre het college van B&W op de hoogte was van de opvattingen van wethouder Rog en of de burgemeester daar zelf op de hoogte van was.

Verder vraagt de partij zich af in hoeverre de uitspraken van de wethouder een geloofwaardige invulling van het wethouderschap mogelijk maakt.

Tweet

De wethouder betuigde in zijn tweet steun aan de ontslagen staatssecretaris Mona Keijzer, die iets daarvoor liet weten ook uit de Tweede Kamer op te stappen. "Ik ben het gewoon ontzettend met haar eens", schreef hij.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]