Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Owen Wijndal ziet betere sfeer na overwinning AZ: "Meer lachende gezichten"

29 september 2021, 16.52 uur · Aangepast 29 september 2021, 20.41 uur · Door Stef Swagers

Voor AZ wacht morgen de thuiswedstrijd tegen FK Jablonec in de Conference League. Na de overwinning van zondag in de eredivisie zijn er weer meer lachende gezichten op de training van de Alkmaarders. Zo geeft Owen Wijndal een dag voor het Europese duel aan.

Owen Wijndal is blij met het doelpunt van Zakaria Aboukhlal tegen Go Ahead Eagles - Patrick Goosen/Orange Pictures

"De sfeer is zeker beter geworden ja", reageert de aanvoerder drie dagen na de 5-0 zege op Go Ahead Eagles op de persconferentie. "Het is niet helemaal omgeslagen, maar zeker beter geworden. Ik zie meer lachende gezichten op de training."

Quote

"Het was sowieso geen crisis, omdat we weten wat de kwaliteiten zijn in ons team"

AZ-AANVOERDER OWEN WIJNDAL

"Het was sowieso geen crisis, omdat we weten wat de kwaliteiten zijn in ons team. Als je als AZ sommige wedstrijden hebt verloren in het begin, dan moet er wel wat anders. Ik denk dat deze wedstrijd tegen Go Ahead Eagles wel heel belangrijk is geweest voor ons vertrouwen." Na zes eredivisieduels staan de Alkmaarders twaalfde met zes punten.

Wijndal traint volledig mee

Tegen Go Ahead speelde Wijndal, die in het begin van het seizoen kampte met een liesblessure, alleen de eerste helft mee. Hij traint echter volledig mee en is fit voor de wedstrijd van morgen. "Ik heb net oefeningen gedaan in de gym en ga zo het veld op. Het voelt nu gewoon goed, maar soms is het iets gevoeliger."

Sinds zijn terugkeer draagt Wijndal de aanvoerdersband bij AZ. Daar is hij nog steeds trots op. "Ik had het me iets anders voorgesteld met de resultaten. Maar het is natuurlijk heel bijzonder om aanvoerder te zijn van AZ. Dat gevoel overheerst. Dit is mijn eerste persmoment met een overwinning op zak sinds ik aanvoerder ben", lacht WIjndal.

Quote

"De tegenstanders ken ik niet heel goed. Ik denk dat iedereen van elkaar kan winnen"

AZ-aanvoerder Owen Wijndal

FK Jablonec

De tegenstander van morgen is de huidige nummer tien van Tsjechië. Verder zit AZ in de poule met CFR Cluj uit Roemenië en Randers FC (2-2 eerste poulewedstrijd). "De tegenstanders ken ik niet heel goed. Ik denk dat iedereen van elkaar kan winnen, dus we moeten er morgen gewoon klaar voor zijn." Wijndal sprak nog niet met Richard Sedlacek over Jablonec. De middenvelder van Jong AZ is in Tsjechië geboren.

De aftrap bij AZ tegen FK Jablonec is morgenavond om 18.45 uur.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]