Ga naar Content

Studenten weren corona met looproute en een styliste helpt in Pak An Doen (44)

In deze aflevering van Pak An Doen zie je een zorgtechnologiebedrijf in De Rijp dat alarmsystemen ontwikkelt van de eerste adem tot de laatste zucht. "Wij ontwikkelen onze eigen soft- en hardware en eigenlijk altijd als onderdeel van ons alarmeringsproces voor onze klanten. Denk hierbij aan de ziekenhuizen en de langdurige zorg", vertelt Niels de Bruin.

Twee studenten bedachten een manier om ons kantoorgedrag en corona-risico te voorspellen door middel van een simulatie. Ook handig nu de scholen weer helemaal open zijn. "Een heropening is vaak een 'real life experiment': de gezondheid van je eigen medewerkers zet je op het spel om te zien hoe het er in het echt uit gaat zien", vertelt oprichter Marwan el Morabet. 

Verder in de uitzending: styliste Marije Duijn bedenkt mogelijkheden voor de inrichting van je nieuwe felbegeerde woning en schreef er ook een boek over. "In mijn boek heb ik een tienstappenplan ontwikkeld, waarin de mensen eigenlijk aan de hand van alle stappen die tijdens het nieuwbouwproject voorkomen beslissingen kunnen maken."

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]