Start van hoofdcontent

Schiphol

NL
V

Kapotte Polderbaan, het weer en onderhoud zorgen voor meer overlast Schiphol

29 september 2021, 10.23 uur · Aangepast 29 september 2021, 15.04 uur · Door Doron Sajet

Omwonenden van Schiphol kunnen vandaag meer last hebben van het vliegverkeer. Vanwege een storing aan de naderingsverlichting van de Polderbaan, de weersomstandigheden en het onderhoud aan de Aalsmeerbaan, worden er momenteel afwijkende vertrek- en naderingsroutes gebruikt.

Een Boeing 737 van SAS stijgt op vanaf de Polderbaan - NH Nieuws / Doron Sajet

De Polderbaan van Schiphol was de hele ochtend en een deel van de middag dicht vanwege een storing aan de verlichting. Volgens een woordvoerder was er een expert bij geroepen die van buiten de luchthaven moest komen. Piloten gebruiken het naderingsverlichtingsysteem om van ver de landingsbaan al te kunnen zien.

Veel wisselingen

Vanwege het defect werden vanochtend de Zwanenburgbaan, Buitenveldertbaan en Schiphol-Oostbaan ingezet voor het landende verkeer. Bovendien zorgen de weerstomstandigheden en de al gesloten Aalsmeerbaan voor veel wisselingen in het baangebruik. De Aalsmeerbaan is twee weken dicht voor onderhoud.

De Kaagbaan en Buitenveldertbaan worden gebruikt voor het startend verkeer. Daardoor kunnen omwonenden ten westen van Schiphol meer opstijgende vliegtuigen horen overkomen.

Rond 14.45 uur was de storing aan het naderingsverlichtingsysteem verholpen.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]