Ga naar Content

Nestelt HCAW zich definitief in de Nederlandse honkbaltop?

De honkballers van HCAW wisten zich net niet te plaatsen voor de Holland Series. Toch lijkt het erop dat de Bussumers weer een serieuze uitdager zijn van Amsterdam Pirates en Neptunus uit Rotterdam. De twee grootmachten domineerden de laatste jaren de Nederlandse hoofdklasse. 

Nestelt HCAW zich in de Nederlandse honkbaltop? - NH Nieuws

Amsterdam Pirates boog afgelopen weekend in de play-offs een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning. Hierdoor nemen de Amsterdammers het in de Holland Series op tegen de eeuwige rivaal Neptunus. "Wij zijn dichterbij de top twee van Nederland gekomen, maar Amsterdam was nog een maatje te groot", was het commentaar van HCAW-coach Roy Berrevoets na de uitschakeling. 

Hoogtijdagen HCAW

In 1996 en in 1998 won HCAW de Holland Series en in 2005 bereikten de Bussumers voor het laatst de eindstrijd om de landstitel. Daarna ging het bergafwaarts met de honkbalclub. Erelid en oud-speler Jurjan Koenen maakte het allemaal mee. "In 2006 hadden wij een leegloop. Dan ga je onderin de hoofdklasse meespelen en zo verlies je de aantrekkingskracht van je club", aldus Koenen. 

"Ik hoop dat het grootste deel van de ploeg bij elkaar kan blijven"

hcaw-coach roy berrevoets

HCAW was dit jaar dus dichtbij plaatsing voor de Holland Series. Hiermee lijkt de clubs zich weer te nestelen in de Nederlandse honkbaltop. "Ik hoop dat het grootste deel van de ploeg bij elkaar kan blijven en dat wij misschien nog een gerichte versterking kunnen binnenhalen", laat Berrevoets weten.

Of Berrevoets komend seizoen weer de coach is van HCAW is nog niet bekend. Hij liet zondag na afloop weten dat zowel hij als de club daar nog geen beslissing over hebben genomen. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]