Ga naar Content

Samenvatting: basketballers Apollo met ruime cijfers ten onder tegen Donar

De basketballers van Apollo Amsterdam hebben vandaag een zware nederlaag geleden op bezoek bij Donar. In Groningen werd het 96-60 voor de thuisploeg. 

Samenvatting Donar - Apollo Amsterdam - NH Sport / Frank van der Meijden

Alleen in het eerste kwart kon Amsterdam bijblijven met de Groningers. Aan het einde van het eerste kwart stond het 18-18, maar daarna gaf Donar gas bij en liep het uit naar een voorsprong van vijftien punten bij de rust: 43-28. Na de rust zag de ploeg van Wierd Goeddee Donar verder weglopen. Uiteindelijk liep het verschil op tot 36 punten bij het laatste fluitsignaal. 

Eerste nederlaag

Het is voor Apollo de eerste nederlaag van het nieuwe seizoen. Afgelopen vrijdag won de Amsterdamse formatie de openingswedstrijd tegen Den Haag met 47-46. Den Helder, de andere Noord-Hollandse ploeg in de Dutch Basketball League, verloor vrijdag zijn eerste wedstrijd met 64-61 op bezoek in Weert tegen Basketball Academie Limburg. 

Bekijk hieronder de reactie van Apollo-speler Berend Weijs na afloop van het duel

De reactie van Apollo-speler Berend Weijs na de 96-60 nederlaag tegen Donar - NH Sport

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]