Ga naar Content

'Kerstvirus' voor Uitgeester: kerstdorp van 22 vierkante meter al (bijna) klaar

Mag het al? Het is pas september, maar de woning van Ron de Boer (75) uit Uitgeest is al ondergedompeld in de kerstsfeer. Vandaag nadert zijn tiende kerstdorp in de achterkamer van zijn woning de voltooiing. "Noem het gerust een kerstvirus."

Kerstdorp van 22 vierkante meter (bijna) klaar - NH Nieuws

Zondagochtend trekt Ron de Boer snoeren onder de tafels in zijn achterkamer door. Na drie weken van lijmen, timmeren en zagen heeft de Uitgeester zijn dorp al bijna klaar. Het gaat om een kerstdorp van zo'n 22 vierkante meter. "Je kijkt naar mijn grote hobby. Een ander geeft zijn geld en tijd uit aan de kroeg, en mijn geld besteed ik aan mijn kerstdorp."

De Boer is eerder dan gebruikelijk gestart met de bouw van zijn dorp. Een operatie zit hem op de hielen. "Een van mijn aderen is dichtgeslibd, dus ik moet spoedig onder het mes. Er was dus wat haast geboden om alles op tijd af te krijgen."

Donaties

Vanaf 20 november gaan de deuren open voor publiek. Donaties die gedaan worden door de bezoekers gaan dit jaar naar Stichting ALS Nederland. "Mijn record voor het goede doel is iets meer dan 700 euro. Dit jaar hoop ik dat te verbreken door meer dan 1.000 euro op te halen. Dan is het meer dan geslaagd."

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]