Haarlem

NL
V

Nabestaande staat nog te bibberen bij herdenking Dakotaramp: "Het was verschrikkelijk"

25 september 2021, 18.00 uur · Aangepast 27 september 2021, 09.12 uur · Door Dennis Mantz

In de binnentuin van het Provinciehuis in Haarlem werden vandaag de slachtoffers herdacht van de vliegramp in de Waddenzee. Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat een vliegtuig van het type DC-3 neerstortte. Tijdens de herdenking waren nabestaanden aanwezig. Zo ook Nel de Vos, weduwe van één van de slachtoffers van de ramp.

Nabestaande tijdens herdenking Dakotaramp - NH Nieuws

In totaal waren er toen zes bemanningsleden, drie medewerkers van Ballast Nedam en 23 ambtenaren van de provincie aan boord van het vliegtuig. De Dakota behoorde tot een selectie van historische vliegtuigen en was vertrokken van Den Helder naar Texel en zou vervolgens naar Schiphol vliegen. 

Jan de Vos, één van de slachtoffers, was werkzaam bij de Provincie Noord-Holland. Hij organiseerde het uitje voor zijn collega's. Vandaag legde zijn vrouw een krans neer tijdens de herdenking. "Het was verschrikkelijk. Daar kom je niet van bij. Hij heeft een goed leven gehad. Daar moet ik dan ook aan denken", vertelt Nel de Vos.

Toen Nel die dag het verschrikkelijke nieuws hoorde stond ze te bibberen. "En nu nog hier. Ik vind het zo verschrikkelijk dat ik het heb mee moeten maken."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]