Start van hoofdcontent

IJMUIDEN

nl

Strandhuisjes naar winterstalling: "Sober weer had ook voordelen"

25 september 2021, 12.45 uur · Aangepast 25 september 2021, 18.31 uur · Door Dennis Mantz

Het is officieel herfst en daarmee komt ook het strandseizoen ten einde. Dit weekend worden er op het Kleine Strand in IJmuiden zo'n 130 strandhuisjes naar het opslagterrein getakeld. 

Strandhuisjes weer naar de stalling - NH Nieuws

Ook het huisje van de IJmuidense Elly van der Peet (68) hangt in de takels. Het toch wat sobere weer deze zomer heeft voor haar geen invloed gehad op het vertier aan de kust. "Het strand is toch een soort magie. Er gebeurt altijd wat, en voor de echte liefhebbers maakt het niet uit wat voor weer het is. Is er regen en wind, dan heb je mooi uitzicht. En schijnt de zon, dan smeer je je in en ga je zonnen", aldus Van der Peet.

Op het Kleine Strand takelen twee hoogwerkers vrijdag en zaterdag zo'n 130 strandhuisjes naar het opslagterrein. Dat is op enkele tientallen meters achter het strand. "Ik heb alle vertrouwen in de mensen hoor. Ook mijn twee zoons helpen. Maar het is toch fijn als 'ie weer staat na zo'n klus", lacht ze.

"Dus je hoort mij niet mopperen, zeker niet na een toch lastige coronatijd"

jan klinge, ondernemer

Jan Klinge, eigenaar van een souvenirwinkel op de boulevard in IJmuiden, houdt van de zon. Maar als ondernemer ziet hij toch liever een wolkendek boven de kust. "Dat merken we dan direct in de omzet. Mensen die verblijven op de camping of in het hotel gaan dan niet zwemmen, maar wandelen en winkelen op de boulevard. Dus je hoort mij niet mopperen, zeker niet na een toch lastige coronatijd."

Klinge, die ook een winkel heeft in de cruiseterminal, hoopt nog op een paar cruiseschepen dit jaar. "Er staat er nog wat gepland op de kalender, maar het zijn ook gekke tijden. Dus je weet het nooit."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]