Sport

NL
V

Ten Hag waakt voor gemakzucht bij Ajax en ziet Klaassen terugkeren in de selectie

24 september 2021, 19.26 uur · Aangepast 24 september 2021, 20.13 uur · Door Frank van der Meijden

Erik ten Hag kan morgenavond tegen FC Groningen weer beschikken over Davy Klaassen. De middenvelder uit Hilversum ontbrak de afgelopen weken vanwege een liesblessure in de selectie van Ajax. Ten Hag liet vandaag op de persconferentie bovendien weten op zijn hoede te zijn voor gemakzucht bij zijn team. 

Davy Klaassen en Erik ten Hag - Pro Shots

"Het is zit in het DNA van Ajax om gemakzuchtig te worden. Al in de opleiding moeten we dat uitbannen en zeker ook in ons team moeten we daarvoor waken. Gelukkig heb ik een aantal ervaren spelers die dat haarfijn aanvoelen", aldus Ten Hag, die ook erkent dat Ajax bezig is aan een goede serie wedstrijden. "Dat we er lekker inzitten, dat is duidelijk. Maar geen enkele ploeg is in september in topvorm. We zullen moeten groeien als we titels willen winnen en daar is het uiteindelijk allemaal om te doen."

In perspectief plaatsen

"Er staat een team met een goede teamspirit", vervolgt Ten Hag. "Ze hebben gezamenlijke doelen en streven naar hetzelfde. Maar we leggen de lat hoog en er is nog genoeg te verbeteren. Maar om dit allemaal in perspectief te plaatsen: vier weken geleden speelden we tegen FC Twente en toen deugde er allemaal niets van. En nu schijnt het halleluja te zijn."

Quote

"Pasveer was vorig jaar na Stekelenburg de beste keeper in de Eredivisie. Dat vind ik nog steeds, maar hij moet wel op een hoger niveau gaan acteren."

Ajax-trainer Erik ten Hag

Klaassen terug na blessure

Davy Klaassen raakte tijdens de afgelopen interlandperiode van het Nederlands elftal geblesseerd aan zijn lies. De Hilversummer miste daardoor de wedstrijden tegen PEC Zwolle, Sporting Lissabon, SC Cambuur en Fortuna Sittard. Naast Klaassen keert ook Devyne Rensch terug van een blessure. Maarten Stekelenburg en Sean Klaiber zijn langdurig geblesseerd. André Onana is nog altijd geschorst.

Het duel tussen Ajax en FC Groningen begint morgen om 18.45 uur. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]