Ga naar Content

Hardlopers Choukoud, Butter en Ummels blikvangers bij Amsterdam Marathon

De organisatie van de marathon van Amsterdam heeft vandaag bekendgemaakt wie er op zondag 17 oktober aan de start verschijnen. Bij de mannen doen olympiër Khalid Choukoud, Castricummer Michel Butter, Björn Koreman en Frank Futselaar mee. Bo Ummels, ook uit Castricum, is de vrouwelijke publiekstrekker.

Bo Ummels - Foto: Orange Pictures/Jeroen Meuwsen

Ummels (28) werd twee jaar geleden, de laatste editie van de Amsterdam Marathon, Nederlands kampioen in een tijd van 2.32.34. "Ik keer dolgraag terug naar de marathon waar ik in 2019 zo mooi debuteerde en ook eindelijk weer eens een marathon met publiek." Ruth van der Meijden is een van haar concurrenten volgende maand. Zij heeft een sneller persoonlijk record dan de Castricumse.

Lees ook

Choukoud werd vijf jaar geleden Nederlands kampioen in het Olympisch Stadion. Zijn persoonlijk record staat op 2.09.55, de vierde Nederlandse tijd ooit. "De Amsterdam Marathon heeft erg veel Nederlandse toppers aan de start die met elkaar zullen gaan strijden om de Nederlandse titel. Ik voel me goed en kijk er naar uit mij te mengen in de strijd om het Nederlands kampioenschap", zegt de Hagenaar.

Het parcoursrecord in Amsterdam staat op naam van de Keniaan Lawrence Cherono: 2.04.06.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]