Ga naar Content

Alkmaarse tieners in Duitsland gepakt voor drugssmokkel: straatwaarde 800.000 euro

De Duitse politie heeft dinsdag tijdens een grootschalige grenscontrole drie tieners uit Alkmaar gearresteerd voor drugssmokkel. Twee jongens van 15 en 17 jaar zaten in een auto die werd bestuurd door een 19-jarige plaatsgenoot. In de wagen vond de politie vijf pakketjes met harddrugs, met een straatwaarde van 800.000 euro.

Dit trof de Duitse politie aan in de auto van de Alkmaarders - Foto: Polizei Deutschland

Dit meldt de Duitse politie. Het drietal werd dinsdag op een parkeerplaats aan de A40 vlakbij de Nederlandse grens aangehouden. De drie waren volgens de Duitse politie onderweg naar Duisburg om daar pakketten per post naar Engeland te versturen.

Ze zeiden dat het ging om postpakketten van een bedrijf uit Duisburg voor voedingssupplementen voor te sporten. In de vijf pakken bleek 11,5 kilo xtc, 10 kilo crystal meth en 750 gram amfetamine te zitten. De jongen van zeventien had ook een mes bij zich. 

De jongemannen hebben geen verklaring afgelegd bij de recherche. De 15-jarige kon worden opgehaald door zijn ouders. De andere twee verdachte koeriers zitten vast voor de smokkel van drugs.

Overlevering

De politie zegt verder niets over deze zaak, omdat ze in Duitsland zijn gearresteerd. Het openbaar ministerie Noord-Holland laat weten dat er nog geen verzoek is binnengekomen om de zaak over te nemen. Het openbaar ministerie in Duitsland beslist daarover, aldus een woordvoerder. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]