Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Bezoekers Alkmaarse horeca vanaf zaterdag op corona gecheckt in Waaggebouw

23 september 2021, 11.03 uur · Aangepast 23 september 2021, 12.31 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

Gemeente Alkmaar en de horecaondernemers hebben afgesproken dat vanaf zaterdag op het Waagplein een centraal checkpoint wordt ingericht waar mensen hun coronatoegangsbewijs moeten laten zien in ruil voor een stempel. Dit moet ervoor zorgen dat het voor de ondernemers makkelijker en sneller is om te controleren of iemand gevaccineerd of getest is.

Foto: NH Nieuws

In het Waaggebouw wordt op vrijdagen tussen 20.00 en 23.30 uur en op zaterdagen tussen 18.00 en 23.30 uur een centraal QR-Checkpoint geopend waar de controle op de CoronaCheck-app en ID-bewijs plaatsvindt.

Na de controle krijgen bezoekers een coronatoegangsbewijs in de vorm van een waterbestendig stempel op de hand of een speciaal gekleurd bandje. Hiermee kan de bezoeker alle horecagelegenheden in Alkmaar bezoeken.

Sneltest

Een coronatoegangsbewijs kan verkregen worden door het tonen van een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona via de CoronaCheck-app.

Voor mensen zonder vaccinatiebewijs wordt in het voormalige Oilily-gebouw op het Waagplein voor horecabezoekers een extra sneltestlocatie ingericht. Bezoekers kunnen zich hier tijdens dezelfde openingstijden van de QR-Checkpoint laten testen en krijgen na ongeveer een kwartier de uitslag in de Coronacheck-app.

Door verwachte drukte op 7 en 8 oktober, het weekend van Alkmaar Ontzet,  is op deze dagen het QR-Checkpoint van 16.00 tot 23.30 uur geopend.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]