Ga naar Content

Uit VVD gezet Statenlid Van Geffen gaat alleen verder: 'Onvrijwillig uitgesloten'

De uit de VVD gezette Grethe van Geffen gaat zelfstandig verder als Statenlid. Dat laat ze weten aan NH Nieuws. Eerder hoopte ze nog op een verzoening met de partij, maar nu heeft ze besloten verder te gaan als Liberaal Noord-Holland.

Foto: Ruud Waij en VVD

"Ik betreur het zeer omdat ik al meer dan twintig jaar met hart en ziel VVD-lid ben. Het is teleurstellend om mee te maken dat de eervolle positie van volksvertegenwoordiger door enkele individuen ongedaan gemaakt kan worden en dat je onvrijwillig uitgesloten kunt worden."

Daarmee doelt ze onder meer op VVD-gedeputeerde Cees Loggen. Daarmee had ze een conflict, omdat ze naar eigen zeggen 'kritische vraagtekens zette' bij het Masterplan Wonen. Er volgde een fractievergadering waarbij ze haar kritiek mocht uitleggen.

"Ik moest mij nu voor de voltallige fractie verdedigen voor de (ervaren) intimidatie die ik in de beslotenheid met de gedeputeerde persoonlijk had willen bespreken. Dat heb ik slecht gedaan", zei ze daarover.  

Lees ook

Onrust binnen VVD-fractie

Volgens de partij zorgde Van Geffen al langer voor onrust door onder meer standpunten te delen op sociale media die niet waren afgestemd binnen de fractie, en die daar bovendien ook niet altijd goed in vielen. Ook zou het Statenlid beschuldigingen van intimidatie hebben geuit zonder onderbouwing. Afgelopen zaterdag werd ze door een twee derde meerderheid uit de fractie gezet.

Van Geffen liet nog weten te hopen op een gesprek en verzoening met de VVD, maar dat blijkt niet mogelijk te zijn. "Gelukkig heb ik uit alle geledingen van de partij grote steun ervaren. Hierbij wil ik ook mensen uit de Staten danken voor de opbeurende berichten. Ik ga nu door, met als ambitie het uitvoeren van het verkiezingsprogramma van de VVD en zie uit naar verdere goede samenwerking met alle leden van Provinciale en Gedeputeerde Staten."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.