Haarlem

NL
V

Auto's vernield met stoeptegels: "Het leek wel een oorlogsgebied met al dat glas"

22 september 2021, 18.00 uur · Door Kimberley Luske

In Zandvoort zijn afgelopen nacht meerdere auto’s vernield in onder andere de Burgemeester Beeckmanstraat. De buurt is flink opgeschud door het vooral. “Ik werd wakker door een harde klap”, vertelt buurtbewoner Silvia van Soolingen.

Mohammed Sherif is een van de slachtoffers - NH Nieuws

Als Silvia door het raam naar buiten kijkt nadat ze de klap heeft gehoord, ziet ze niets. “Toen ben ik mijn bed weer in gegaan en pas vanmorgen viel het kwartje”, zegt ze. Precies voor haar deur zijn twee auto’s vernield met een stoeptegel.

"Onze auto hebben ze overgeslagen. Maar er worden vaker auto’s vernield in deze straat. Dan krassen ze met een sleutel of slaan ze de spiegels eraf. Het is precies de looproute van het centrum naar noord.”

"Wie doet zoiets?"

De auto van Mohammed Sherif is een van de auto’s die een tegel tegen de voorruit heeft gekregen. “Mijn dochter maakte me wakker en zei dat er iets met mijn auto was”, vertelt hij. “Wie doet zoiets? Ik ken ze waarschijnlijk niet eens. Ik heb vanmorgen aangifte gedaan en hoop dat de kosten gedekt zullen worden.”

Ook Tessa Koster, die een straat verderop woont, heeft aangifte gedaan. Bij haar is de ruit vermoedelijk met een schep kapot geslagen. “Die vond de politie naast de auto. Ook zit er een deuk in de deur aan de bestuurderskant.” Ze werd vanmorgen wakker toen de buurtapp op roodgloeiend stond.

'Nog maar 13.000 kilometer'

“Ik ben meteen naar buiten gegaan om te kijken. Het leek wel een oorlogsgebied toen ik door de deur stapte. Overal op de grond lag glas, er stonden kapotte auto’s in de straat. En toen zag ik die van mij, net nieuw, nog maar 13.000 kilometer gereden. Het is maar materiële schade, maar het maakt toch indruk: ik werd er emotioneel van.”

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er tot nu toe drie aangiftes zijn gedaan. Volgens de bewoners zijn er zeker zestien auto’s vernield, maar dat kon de politie nog niet bevestigen. Er is een onderzoek gestart en de politie roept getuigen op zich te melden.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]